Har du en bok på g?

Att anlita en lektör är ett sätt att utvecklas som författare.  Du får en  professionell blick på dramaturgi, dialog, karaktärer med mera.

LEKTÖR 
Som lektör läser jag ditt manus utifrån olika parametrar som dramaturgi, struktur,  karaktärer och gestaltning. Gäller det en fackbokstext tittar jag bland annat på begriplighet och struktur.
Du får ett utlåtande på minst fyra sidor, inklusive ett förslag till handlingsplan. 
En uppföljning via mejl eller telefon ingår. Korrekturläsning ingår inte.
Här hittar du min prislista.

Första-kapitel-analys
Första kapitlet i en roman är oftast avgörande för om ett förlag ska ge det en chans. Samma sak gäller de flesta läsare. 
I första-kapitel-analysen tittar jag på om öppningen på boken lockar till fortsatt läsning.
Du får ett utlåtande på en halv till en sida. 
Här hittar du min prislista.

REDAKTÖR
Som redaktör lägger jag till en extra granskande blick vad gäller bland annat fakta och logik, samt stavning, grammatik och andra språkligheter.
Du får tillbaka ditt manus med mycket utförliga kommentarer.
Kontakta mig på ingela@ingelahofsten.se för offert.

SPRÅKGRANSKARE
Här har jag förstås språket i fokus. Finns det syftningsfel, felaktigt använda ord och/eller uttryck, grammatiska fel och liknande? Jag går igenom hela manuset ur språkligt hänseende.
Kontakta mig på ingela@ingelahofsten.se för offert.

LIVSBERÄTTARE/
SPÖKSKRIVARE

Vill du bevara dina minnen till eftervärlden? Som "livsberättare" intervjuar jag dig och skriver eller gör en ljudande berättelse. I båda fallen är det din röst som ska höras.
Jag erbjuder också möjligheten att fungera som vägledare för dig som själv vill skriva din livsberättelse.
Kontakta mig på  för offert.

Så tycker författarna
Dina synpunkter på mitt manus var raka och precisa, kloka och logiska och lätta att ta till sig utan att jag kände mig refuserad, utan tvärtom sporrad.
På flera ställen är kommentarerna så mitt i prick att det nästan är som om du känner mig. Jag tror inte att det kan bli bättre än så här.
Din tidigare erfarenhet gör att jag känner mig i trygga händer vad gäller mitt eget skrivande. 
Sabine Schulz-Svensson

Ingela Hofsten gav mig fin, konstruktiv feedback och utvecklande kommentarer på min kommande roman. Som lektör är hon grundlig och samtidigt omtänksam.
Monica Ivesköld

Tack för du gjort ett så gediget och noggrant lektörsutlåtande! Du ger mig tydliga indikationer på vad jag bör se över och vad som är mina styrkor.
Linda Schönbeck

Här hittar du mina texter om skrivande. Jag fyller på successivt. 

Vill du anlita mig som lektör/redaktör/språkgranskare eller få hjälp med att få din egen livshistoria på pränt? Skicka ett mejl till ingela@ingelahofsten.se, så får du instruktioner om hur du ska skicka in ditt manus med mera.