Fritt valt arbete

Varför

Det som gör jobbet som frilansjournalist så stimulerande och lärorikt är alla möten. I klassrum och kontor, på gator och fabriksgolv, i forskningslabb och konsertsalar, i naturen och hemma-hos, runtom i Sverige och världen. Med människor och deras berättelser, erfarenheter, åsikter, förmågor, tankar, kunskaper.

Och kanske det allra roligaste; att förmedla det hela vidare till läsare och lyssnare!

Genom åren har jag medverkat med artiklar och reportage i ett hundratal olika tidningar och radioprogram.

Innan jag blev journalist hade jag en hel rad andra jobb – brevbärare, barnskötare, restaurangbiträde, biblioteksassistent, grovarbetare vid arkeologisk utgrävning – och gjorde ett par långa Indienresor. Det är jag glad över, för de erfarenheterna har jag nytta av som journalist.

Här finns arbetsprover.


Tillbaka till startsidanVad

Vad? Reportage och personporträtt, artiklar, notiser, radioinslag, föreläsningar.

Om: Skola och pedagogik, kultur, arbetsmiljö, hantverk, resor, ledarskap. Eller något helt annat!

Hur? Stilsäkert, noggrant, påläst, och 
i tid. Gärna i dialog med redaktionen!

Resultat: Lättillgängligt, välskrivet, intresseväckande, lyssnarvänligt.

Välkommen att anlita mig!
070 375 55 70 ingela@ingelahofsten.se

Vem

Jag har frilansat på heltid sedan 1997. och gör lika gärna reportage och personporträtt som kortare artiklar och inslag. Jag är bra på att snabbt sätta mig in i nya ämnesområden och frågeställningar. 

Sundsvall, mitt i Sverige, är min bas. Men jag tar mig snabbt och gärna till andra delar av världen, med egen bil eller andra färdmedel.

Jag arbetar gärna tillsammans med någon av de duktiga fotograferna i mitt nätverk, men fotograferar också själv. Självklart har jag utrustning för att göra radio.

Här finns ett utförligt cv.