Arbetsprover

Bland mina återkommande uppdragsgivare de senaste åren finns tidningen Turist, Hemslöjd, P2 dokumentär (Sveriges Radio), Chefen i fokus och lärartidningar som Alfa, Origo, Uttryck och Specialpedagogik. Jag har också gjort jobb för tidningen Vi, Platsjournalen och Dagens ETC. Här är några exempel på reportage jag skrivit:

När jag intervjuade Mattias Klum för ett porträtt i tidningen Origo blev jag faktiskt lite optimistisk beträffande jordens framtid. De fina bilderna tog Viktor Gårdsäter.

På en reportageresa i Gambia vintern 2016 gjorde Sara Mac Key och jag flera spännande jobb. Ett av dem handlade om hur ungdomar på en musikskola bygger stränginstrumentet kora. Det publicerades i tidningen Hemslöjd. 

Korabygget by Ingela Hofsten on Scribd

Schlagerkompositören Kai Gullmar skrev otroligt många sånger, varav en del blivit dängor. Hon vågade också trotsa tidens konventioner. Det har jag skrivit om i tidningen Vi.

Flyga, singla, virvla, sväva ... Verb och naturkunskap i skön förening på en förskola i Umeå som jag och fotograf Malin Grönborg besökte för tidningen Förskolans räkning. 

Tidningen Turist skickar då och då iväg mig på spännande uppdrag i olika delar av landet. En sommardag fick jag prova att slipa sten i Lannavaara. Sara Mac Key plåtade, som alltid med briljans. 

Kontakt: 070 375 55 70 ingela@ingelahofsten.se